Bazin de retenție și stație de pompare a apelor uzate | Autostrada A3

A3 este o autostradă majoră din România care leagă Bucureștiul de Transilvania, se întinde pe o distanță de peste 650 km și reprezintă o legătură rutieră esențială.

Proiectul

Proiectarea autostrăzii a determinat ca apele pluviale de pe autostradă să nu fie descărcate în sistemul public de canalizare. Ținând cont de acest lucru, antreprenorul general, STRABAG, a decis ca toate apele pluviale de pe autostradă să fie colectate în 2 rezervoare de retenție și apoi pompate în 2 colectoare supraterane.

Parteneri

Rezultatul

Proiectul a implicat instalarea unei sistem Weholite de 600 m³, compus din două rezervoare de retenție din polietilenă de 300 m², îngropate la 6 m adâncime. Montajul a fost extrem de dificil din cauza amplasării sale sub două linii electrice de înaltă tensiune.

Uponor și GB Instaplan își completează reciproc know-how-ul. De la prima noastră întâlnire, am știut că soluția lor ar fi alegerea perfectă pentru această aplicație. Avantajele unice ale sistemului Weholite înseamnă că îl vom lua cu siguranță în considerare pentru proiectele viitoare și îl vom recomanda cu tărie tuturor investitorilor, proiectanților și antreprenorilor.

Radu Cojocaru fromTechnical Group Leader STRABAG